Ако искате детето да има силни кости, го накарайте да играе с топка (футбол, баскетбол) или да се захване с каквато и да е тренировка. Разбира се, съобразено с възрастта и уменията му


Както съобщават Zee News, 8-10-годишните деца формират по-силни кости, повишават мускулната сила и подобряват баланса, ако се занимават със спорт, описан по-горе, и се обучават по специален начин.

Петър Кръструп, професор в Университета на Южна Дания, подчертава, че учениците се нуждаят от интензивно физическо натоварване. Експертът направи заключенията си, анализиращи силата на костите и мускулната сила в 295 ученици през учебната година. В същото време децата са участвали в различни програми за обучение.

Имаше деца, сред участниците в експеримента, които ходят редовно на физическо възпитание. Имало е и деца, които са присъствали на тренировка с висока интензивност на упражненията (под формата на игра с топка или съчетаване на елементи на гимнастика и вдигане на тежести с подходящо тегло). Така че децата, обучени по втората схема три дни в седмицата в продължение на 40 минути, показват 10% увеличение на мускулната сила и 15% подобрение на баланса. В същото време костната плътност се увеличава с 45%.

Децата прекарват пред екрана почти 5 часа на ден, показва друго проучване.

Учени от Оксфордския университет твърдят, че през 2000 г. децата са били пред екрана за около 2 часа и 59 минути на ден. Те най-често гледали телевизия или играли видео игри. А през 2015 г. децата се задържат пред екрана за 4 часа и 45 минути. Сега децата използват електронни устройства и за други дейности, например, проучване или комуникация, казва The Daily Mail .