Джинджифилът е подправка, която не се използва толкова често в кухнята,
колкото за лечението на различни заболявания и при различни оплаквания


Джинджифил – популярна подправка, която освен уникалния вкус, има невероятни ползи за здравето. Използва се за лечение на проблеми с храносмилането, облекчаване на менструалната болка, намаляване на холестерола. Също така, има причина да се смята, че джинджифилът намалява риска от рак.

А последните изследвания казват: джинджифилът намалява болката в ставите и възпалението, характерно за артрита. Освен това джинджифилът помага на организма да произвежда салицилова киселина – естествено съединение, което също е част от нестероидните противовъзпалителни средства, използвани за лечение на артрит. Тази киселина спомага за намаляване на дискомфорта и болката в ставите.

На теория използването на джинджифил може също да намали активността на няколко съединения зад възпалението. Най-важното е, че повечето хора толерират джинджифила добре или с минимални странични ефекти. Като правило има само лошо храносмилане или лек парещ вкус в устата.

Учените са взели под внимание хората, които имат проблеми със ставите, като те трябвало да приемат добавки с джинджифил и ибупрофен. Тези хора са намалили тежестта на болката. Преди това беше доказано, че пациентите с остеоартрит се оплакват по-малко от болка, ако са приемали 255 милиграма добавки с джинджифил всеки ден в продължение на шест месеца.