Борбата с излишните килограми е трудна, но дори малки промени могат да помогнат на желаещите да отслабнат


Борбата с излишните килограми може да започне с добавянето на горчица към храната, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на британска нутриционистка.

Според д-р Мерилин Гленвил горчицата се слага на бургери, хотдог и пържоли. Тя е отлично средство и за сваляне на килограми. С ядене на горчица могат да бъдат изгорени до 16% повече мазнини. Причината е,че тя съдържа капсаицин, който стимулира термогенезата.
Това е процес на производство на топлинна енергия в тялото, който ускорява обмяната и изгаря калории.

„Прибавянето на термогенични съставки към храната забързва обмяната с до 5% и увеличава изгарянето на мазнини с до 16%“, казва д-р Гленвил. Тя препоръчва при покупката на горчица да се внимава да няма захар в нея, иначе ефектът ще е обратен.

Богат източник на капсаицин са също лютите чушки и лютият червен пипер. Те също са средство за отслабване.

И още за храненето като лекарство.

Високото кръвно налягане може да се свали, ако вместо сол в ястията се слагат подправки и билки, твърдят британски експерти пред в. „Дейли експрес“.

Близо половината от случаите на коронарна болест на сърцето и над 60% от инсултите се дължат на високо кръвно. Солта е основна причина за проблема, тъй като допринася за задържането на вода в тялото, което повишава кръвното налягане.

Вкусът на храните може да се подобрява с билки и подравки вместо със сол и така проблемът ще се разреши, смятат експертите. Според тях най-силен
ефект в това отношение има чесънът. джинджифила и лимона.