Изследователите от Университета в Гринуич откриват невероятен ефект от използването на бирата


И тук става въпрос точно за използване, а не за пиене, защото повечето хора пият прекалено много бира, и така не могат да се възползват от добрите ефекти, които има тази напитка.

Оказа се, че бирата има аналгетични свойства. Както е отбелязано от RBC-Украйна , ефектът може да бъде няколко пъти по-силен, отколкото при употребата на парацетамол.

Бяха проведени 18 теста и всички те показаха, че аналгетичният ефект от употребата на бира в не много голямо количество е доста силен. Очевидно алкохолът понижава прага на чувствителност към болка. За да усетите този ефект, според учените, трябва да пиете около две пинти бира. Това означава около 2 бири. Между другото, поради известните аналгетични свойства на алкохола, някои хора могат да развият зависимост от алкохола.

Експерти смятат, че алкохолиците често страдат от хронична болка. За съжаление, в допълнение към общите негативни последици от употребата на алкохол, аналгетичният ефект продължава за кратко време. Оказва се, че бирата облекчава болката за кратко време, но сериозните последствия ще дойдат не след дълго време.

Ето защо може да използвате бирата като успокояващо само веднъж, а не да се ‘лекувате“ с нея. Бирата отдавна е в черния списък на учените, защото има възможността да разрушава тялото отвътре. Действието ѝ е незабавно, опасно и подмолно.